مقدمه کتاب کربلا زمزمه سی 2

ای که به عشقت اسیر خیل بنی‌آدمند»
مقدمه:
طریق عشق امام الاولیا و السُّعدا، سیّدالشّهدا، مولی ‌الکونین حضرت اباعبدالله ‌الحسین علیه افضل صلوات‌الثقلین منحصر به ملیّت و نژاد و زبان و گروهی خاص نمی‌باشد و هر کس که بویی از آزادی و مردانگی برده است در حقیقت راه سالار شهیدان را می‌پیماید و هر کس که ظلم کند و راضی به ظلم کردن باشد از مسیر حسینی دور و زیر پرچم یزید زندگی می‌کند. شعر و نوحه بهترین ابزارِ تبیین این حقیقت برای همگان است. اشعار باید دارای پیام و روح ظلم‌ ستیزی سالار شهیدان و اصحاب باوفایش باشد و نوحه‌ها نیز باید این مسیر را با بیان حماسی و عاطفی در جامعه جاری و ساری نماید.انصافاً یکی از زبانهایی که در این راه سربلند و رساست زبان آذری است. عاشقان و شعرای آذری با درک واقعیت و حقیقت عاشورا به خوبی و درستی آنرا بیان کرده‌‌اند که امیدواریم این مسیر همچنان پایدار و مستدام باشد.به منظور ترویج هر چه بیشتر اشعار و نوحه‌های آذری دفتر هنر و ادبیات هلال این توفیق را دارد که برای دومین سال کتاب نوحه‌ های فاخر و وزین زبان شیرین و با احساس آذری را به نام کربلا زمزمه‌سی(2) منتشر نماید. رویکردی تازه‌ ای را آغاز کرده‌‌ایم و با توجه به اینکه در کتاب اول از شعر و شاعران امروز آذری زبان بهره مند بودیم در کتاب دوّم از شاعران و مرثیه‌ سرایان نامیِ آذربایجان و پاره‌ای از نوحه ‌های ماندگار و پرآوازه را گردهم آورده ‌ایم. یکی دیگر از نکات نوحه‌ های کتاب این است که بندهای آغازین بخشی از آنها در محرم و مجالس عزای سالار شهیدان زمزمه عاشقان و برای آنها نام آشناست که تلاش کرده‌ ایم برای ماندگاری و ترویج آنها در کتاب استفاده نماییم.خدای را شاکریم که در این مسیر ما را یاری می‌فرماید و همچنان لیاقت خدمت به عاشقان و نوکران حضرت اباعبدالله ‌الحسین «علیه‌ السلام» را مرحمت می‌فرماید و از تمام سروران و عزیزانی که مددکار دفتر هلال بوده‌اند خصوصاً ذاکر با اخلاص اهل‌بیت «علیه‌م السلام» جناب حاج آقای سیاوش پورصمدی که با نفسِ گرم و لحن سوزناکِ خود نغمه ‌های این نوحه‌ ها را اجرا کرده ‌اند و جناب آقای مهدی حیدری که زحمت جمع ‌آوری این نوحه ‌ها را متحمّل شده‌اند کمال تشکر را می‌نماییم و امیدواریم همواره در مسیر خدمت به اهل‌بیت «علیه‌م السلام» مستدام و ثابت ‌قدم باشند انشاءالله.
دفتر هنر و ادبیات هلالآذر 89

خبر داغ

عصر شعر عاشورایی / شعر خوانی محمد سعید میرزایی

رسم اهل ادب/ مداحی واجب، مداحی مستحب، مداحی حرام

حاج اصغرسعیدمنش / این دل تنگم عقده ها دارد...

قال رسول الله صل الله علیه واله و سلّم

همـانا در نهــان مـردم بـا ایمـان، معـرفت و شنـاختی نسبت بـه امــام حسیـن علیه السلام نهفته است.

(البحار: جلد 43، صفحه 271)
مسئله روز

مسئله : اگر برای مسح، رطوبتی در کف دست نمانده باشد نمی‌تواند دست را با آب خارج، تر کند، بلکه (آقای سیستانی:... باید از ریش خود رطوبت بگیرد و با آن مسح نماید و گرفتن رطوبت از غیر ریش و مسح نمودن با آن محل اشکال است.) باید از اعضای دیگر وضو رطوبت بگیرد و با آن مسح نماید.

(آقای بهجت:... بنابر احتیاط باید اول از تری موی ریش و ابرو کمک بگیرد و اگر در آنها تری نبود از دست‌ها رطوبت می‌گیرد.)

آیت‌الله مکارم: اگر رطوبت کف دست خشک شود می‌تواند از اعضای دیگر وضو رطوبت بگیرد با آن مسح کند، ولی از آب خارج جایز نیست و اگر فقط به اندازۀ مسح سر رطوبت دارد سر را با همان رطوبت مسح کند برای مسح پاها از اعضای دیگر، رطوبت بگیرد.

 (توضیح‌المسائل‌مراجع،مسأله 257)

اینستاگرام

پنل کاربری

کلیه حقوق مادی و معنوی مطالب متعلق به موسسه هنر و ادبیات هلال می باشد
طراحی و برنامه نویسی گروه فاواتک