مجموعه ای که پیش روی شماست دومین جلد از مجموعه نوحه های عاشورایی زبان عربی به نام دموع و دماء است. هر زبان و گویشی دارای ظرافت و نکات خاصی است که تنها در خود آن زبان، زیبا و قابل درک و فهم میباشد و هیچگاه نمیتوان به صورت کامل در فرم و محتوا آن را ترجمه کرد
کتاب «دموع و دما» مجموعه ای از نوحه های حسینی جمعی از شاعران عرب زبان است که با هماهنگی و زحمات جناب آقای محمّدعلی آهنگران تهیه و توسط کارشناسان دفتر هنر و ادبیات هلال گزینش و ویراستاری شده است.
«بهار امامت 4»، مجموعه ای از مدایح و مراثی است، با این حال، از آنجا که مناسبتهای این ماه دو «ربیع» آسمانی را در بر میگیرد، مدحها و سرودهای شادمانه در این مجموعه بیشتر نمود یافته اند. باید گفت که جانِ سرایندۀ بهار امامت آنچنان با اولاد مکّرم خیرالنبیین«صلی الله علیه وآله وسلم»
هزار و سیصد و بیست و هشت سال از عاشورای جانسوز دلگداز و انسان ساز میگذرد. لحظه به لحظۀ این هزاره، منتظران خون گریسته اند، در تمام رؤیاها و آرزوهایشان با موعود زندگی کرده اند و دعای فرج هنوز از دهانشان نیفتاده است: «این الطالب بدم المقتول بکربلا» درس مولی السّعدا سیّدالشهدا امام حسین علیه صلوات الثقلین به بشریت این بود که جوانمردی در خداپرستی است و ....
یکی از مهمترین و بزرگترین امتیازات شیعیان در خلقت آن است که خداوند متعال آنان را عجین با تربت مطهر اهلبیت«علیهم السلام» بوجود آورده است.
«شیعتنا خلقوا من فاضل طینتنا»
بی گمان آن هنگام که سخن از شعر رثایی آذربایجان می رود، نخستین نام که بر سطور خاطره نقش می بندد نام حکیم عارف ملا محمد فضولی صاحب اثر گرانسنگ«حدیقة السعداء» است که ترجمه تألیفی است از«روضة الشهدا»ی ملا احمد واعظ کاشفی و صد البته که خود اثری بس گرانسنگ تر و گرانمایه تر است و ملا محمد فضولی در برداشتی آزاد از روضة الشهدا اثری ماندگارتر و دلنشین تر آفریده و خود، راز ماندگاری نثر و شعرش را در تمسک به شاه کربلا دانسته است.
«از صیام تا قیام» سفرنامۀ دلهای عاشق است. جان سرایندۀ دلسوختۀ این دفتر، حاج غلامرضا سازگار، در جاده های ابیاتِ پرسوز خویش، عمری به درازای تاریخ شعر شیعی را میپیماید.
الحمدلله رب العالمین در روزگاری زندگی میکنیم که دم زدن از تولّا و تبّرا مایۀ شرف است و فضل، هر چند تبلیغات جهانی بیشتر از پیشترها فرهنگ ناب محمّدی«صلی الله علیه وآله وسلم» را نشانه رفته است و بدسلیقگی، ناپختگی، کژاندیشی و جزم گرایی اهل غلّو که دانسته یا نادانسته آب به آسیاب دشمن فرو فکر میریزند ....
ماه گناه سوزان و برکت باران میرسد همانطور که زادگاه عشق محمّد «صلوات الله علیه و آله» قبله شد و میلادش رجب، ماه خدا و محلّ شهادت او مسجدی عظیمالشأن و زیارتگاه ایشان بزرگ قدرترین مزار، روزگار فراق میان او و حسنش، حسینش، زینبش، امکلثومش و عبّاسش هم شد موسم ضیافت الله.
«از صیام تا قیام» روایتِ عاشقانۀ سفری است از سجادۀ سبزِ «عبودیّت» تا سرخیِ بی انتهای میدانِ «شهادت»، سفری از خلق، به سوی خدا و بازگشتِ دیگربار، به سوی خلق، با رسالت بیداری، آری، در مسیر کاروان خلقت، هر که زودتر از خواب برخیزد و راه را دریابد، مقامی خاصتر در منزلگاه رسیدگان و واصلان و نزدیکان و نیکان مییابد، آنچنان که حضرت خدیجه- که درود خدا بر او باد- «پیش از نزول وحی» نبی را دریافت.
در وصف و نعت حضرات خاندان پیامبر«صلی الله علیه وآله وسلم» هیچ زبانی و بیانی بی مدد روح القدس گویا نمیشود. جبرییل پیرغلام آستان مدحت موالی ماست.
روز 6 ماه محرّم است، قرارست در حسینیه ...
امیرالمؤمنین علیه آلاف التحیه و الثنا میفرماید« نحن امرءُ الکلام» ...
می میریم و در مرگ و قبر و حشر و نشر بارها و بارها زنده میشویم به نیروی خدای لایزالی فرماندۀ کل ذوال ...